Ontdek de Wereld van Gray Label

Gray Label staat bekend om hun toewijding aan duurzame en minimalistische kinderkleding. Sinds de oprichting in 2011 door Emily Gray in Amsterdam, heeft het merk zich gevestigd als een pionier op het gebied van milieuvriendelijke mode voor kinderen.

Duurzaamheid en kwaliteit

Gray Label’s collecties worden gekenmerkt door het gebruik van 100% biologisch katoen, gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit betekent dat de kledingstukken vrij zijn van schadelijke chemicaliën en geproduceerd worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden. De biologische katoen is niet genetisch gemodificeerd en wordt zonder toxische pesticiden en meststoffen geteeld, wat zorgt voor een veiligere omgeving voor zowel de boeren als de kinderen die de kleding dragen.

Tijdloze en comfortabele ontwerpen

De kleding van Gray Label is ontworpen met een focus op eenvoud en comfort. De zachte kleuren en minimalistische stijlen zorgen ervoor dat de kledingstukken gemakkelijk te combineren zijn en altijd modieus blijven, ongeacht de trends. Dit maakt het mogelijk voor kinderen om hun ware zelf te uiten zonder afleiding van felle prints of ongemakkelijke materialen.

Innovatieve duurzame Initiatieven

Gray Label zet zich in voor het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk door verschillende duurzame initiatieven. Zo hebben ze programma’s zoals Gray Label Restore, Resale en Rent, die de levensduur van kledingstukken verlengen door middel van upcycling en hergebruik. Deze circulaire mode-ethos moedigt de gemeenschap aan om deel te nemen aan een duurzamere levensstijl.

Ethische productie

Elk kledingstuk van Gray Label wordt geproduceerd met respect voor mens en milieu. Het merk werkt samen met GOTS-gecertificeerde fabrieken in Portugal en Turkije, die voldoen aan hoge ethische standaarden. Deze fabrieken zorgen voor een eerlijke, gezonde en respectvolle werkomgeving voor hun medewerkers. Dit benadrukt Gray Label’s inzet voor sociale verantwoordelijkheid in elke stap van het productieproces

Collecties voor elke levensfase

Gray Label biedt een breed scala aan kleding voor kinderen van alle leeftijden, van pasgeborenen tot kinderen van 12 jaar oud. Hun collectie omvat alles van rompertjes en jumpsuits tot truien en jurken, allemaal gemaakt van de zachtste, meest duurzame materialen. De kleding is ontworpen om lang mee te gaan en kan gemakkelijk doorgegeven worden aan jongere broers en zussen of vrienden, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Gray Label blijft een toonaangevende rol spelen in de wereld van duurzame kindermode, door tijdloze, comfortabele en milieuvriendelijke kleding te creëren die zowel ouders als kinderen waarderen. Ontdek de uitgebreide collectie en ervaar zelf de unieke mix van stijl, comfort en duurzaamheid die Gray Label biedt.

Scroll naar boven